Vakuutuskorvaus perunkirjoituksessa

Kuolemantapauksen johdosta maksettavat vakuutuskorvaukset tulee ilmoittaa perukirjassa. Se miten korvaukset ilmoitetaan perukirjassa, riippuu vakuutusyhtiöstä ja vakuutuksesta.

Jos perittävän kuoleman johdosta kuolinpesälle tai kuolinpesän edunsaajalle maksetaan henkilövakuutuksen nojalla korvauksia, tulee korvaukset ilmoittaa perukirjassa.

Jos tiedätte, että tulette saamaan henkilövakuutuskorvauksia, suosittelemme hakemaan ne maksuun mahdollisimman nopeasti – reilusti ennen perunkirjoituksen järjestämistä.

Vakuutusyhtiöllä ei kuitenkaan ole lakiin perustuvaa velvollisuutta ilmoittaa oma-aloitteisesti kuolinpesälle tai edunsaajille vainajalla olleesta henkivakuutuksesta ja haettavissa olevasta korvauksesta. Mikäli omaisilla on epäselvyyttä siitä, onko vainajalla ollut henkivakuutus, tai missä yhtiössä henkivakuutus on ollut, täytyy omaisten olla yhteydessä kaikkiin Suomessa henkivakuutuksia tarjoaviin vakuutusyhtiöihin ja tiedustella asiaa.

Korvausten käsittely voi olla hankalaa

Suomessa on hyvin paljon erilaisia vakuutuksia, joiden verokohtelu vaihtelee mm. sopimuksen ja hankintavuoden mukaan. Tämän lisäksi henkilövakuutuskorvausten verokohtelua on muutettu vuosien saatossa useasti.

Hakekaa kaikki vakuutuskorvaukset maksuun ja päätöksestä näette kaikki tarvittavat tiedot – ml. maksetaanko korvauksesta pääomaverot ja mikä summa maksetaan edunsaajalle. Tämän jälkeen merkitkää tiedot perukirjaan korvauspäätöksen ohjeiden mukaisesti.

Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.