Tilaa kuolinpesän osakkaan virkatodistus perunkirjoitusta varten

Virkatodistus on ns. elää-todistus, jonka voi tilata Suomessa vakituisesti asuvasta henkilöstä. Tilauspalvelun hinta on 9,90 euroa (sis. alv) + viranomaisen kulut. Virkatodistus toimitetaan sinulle postitse.
Jos tarvitset vainajan virkatodistuksen, voit tilata sen painamalla tästä
Tilaa kuolinpesän osakkaan virkatodistus tästä
Henkilö, josta todistus tilataan

Virkatodistus voidaan tilata ainoastaan Suomessa vakituisesti asuvasta elossa olevasta henkilöstä. Tällä lomakkeella et voi tilata todistusta kuolleesta henkilöstä.


"Kaikki meni oikein hyvin neuvojenne mukaan. Hinta-laatusuhde on todella hyvä kun vertaa mitä olisi saanut maksaa lakitoimistolle. Tämä ei ole rakettitiedettä."
14.05.2017
Perunkirjoitus ja perukirja
"Perukirjoitus on pidetty ja se tehtiin teidän ohjelmanne mukaisesti. Uskottuna mieheni oli mm. juristi, joka tekee niitä työkseen ja hänkin kehui perukirjaa hyvin tehdyksi! Joten kiitos paljon! Perukirjanetissä oli ehdottomasti suureksi avuksi ja voin suositella sitä! Kehitysideoita ei tullut eteen joten olette tehneet erinomaista työtä! KIITOS!"
26.02.2017
Perunkirjoitus ja perukirja

Virkatodistus perunkirjoitusta varten

Kuolinpesän osakkaita voivat olla ainoastaan vainajan kuolinhetkellä elossa olleet henkilöt. Virkatodistuksen avulla voidaan osoittaa, että henkilö on ollut elossa vainajan kuolinhetkellä ja näin ollen oikeutettu perintöön. Virkatodistus on asiakirja, josta ilmenee henkilön:

  • Henkilö- ja parisuhdetiedot,
  • Vakinainen osoite ja
  • Tiedot todistuksen antajasta

Huomaa, että erillistä kuolinpesän osakkaan virkatodistusta ei tarvitse tilata, jos henkilön tiedot ilmenevät vainajan sukuselvityksestä. Tämän takia esimerkiksi vainajan lapset ja/tai leski eivät koskaan tarvitse erillistä virkatodistusta.

Virkatodistus on sama asia kuin ”elää-todistus” tai ”ote väestötietojärjestelmästä”.

Virkatodistuksen avulla osoitetaan oikeus perintöön

Kenen virkatodistuksen tarvitset?

Virkatodistuksia on erilaisia riippuen siitä, että kenestä on kyse. Kuolinpesän osakkaalle tilattava virkatodistus (elää-todistus) ei ole sama asia kuin vainajalle tilattava sukuselvitysmuotoinen virkatodistus. Vainajan sukuselvitysmuotoisessa virkatodistuksessa ilmoitetaan huomattavasti enemmän tietoja, kuin kuolinpesän osakkaan virkatodistuksessa.

Kuolinpesän osakkaiden virkatodistukset kannattaa tilata maistraatista kuolinpesän hoitajan toimesta yhdellä kertaa. Kun kuolinpesän hoitaja tilaa kaikkien osakkaiden todistukset maistraatista, säästetään merkittävästi aikaa, vaivaa ja rahaa todistusten käsittely- ja toimituskuluissa.

 Virkatodistus tilataan maistraatista

Tarkista tai peru tilaus

Voit tarkistaa tilauksesi tilanteen alla olevalla lomakkeella. Tilausnumero on toimitettu tilausvahvistuksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen:

Hallitse elää-todistuksen tilausta

Olemme toimittaneet tilausvahvistuksen yhteydessä tilausnumeron sähköpostilla.

Tarkasta tila

Jos haluat muokata tilausta – peru ensin vanha tilaus ja tee tämän jälkeen uusi tilaus.

Virkatodistuksen avulla osoitetaan oikeus perintöön

Voit myös tilata virkatodistuksen itse

Voit halutessasi tilata virkatodistuksen itse, käyttämällä maistraatin sähköistä asiointipalvelua. Maistraatti veloittaa virkatodistuksen käsittelystä ja toimituksesta voimassaolevan hinnastonsa mukaisesti. Vuonna 2018 veloitus on 14,50 euroa. Tilaa todistus seuraavalla tavalla:

Huomaa, että sinun pitää allekirjoittaa tilaus sähköisesti tai maistraatti ei saa tilausta! Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, tai maistraatin sähköinen palvelu ei jostain syystä toimi, voit noutaa virkatodistuksen kotikaupunkisi maistraatista henkilökohtaisesti. Tässä tapauksessa ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Jotkin uskontokunnat, kuten ev.lut., laativat elää-todistuksia veloituksetta. Jos kuulut uskontokuntaan, kysy ilmaista virkatodistusta heiltä.

 Virkatodistus tilataan maistraatista

Esimerkkejä ja kysymyksiä


Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Aloita perunkirjoitus

Tai lue mitä muut ovat sanoneet Perukirjanetissa.fi -palvelusta

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.