Virkatodistus perunkirjoitusta varten

Perunkirjoitusta varten tarvitset jokaisesta kuolinpesän osakkaasta virkatodistuksen. Virkatodistuksen avulla voidaan osoittaa, että henkilö on ollut elossa vainajan kuolinhetkellä ja näin ollen oikeutettu perintöön. Virkatodistus (kutsutaan myös ”elää-todistus” tai ”ote väestötietojärjestelmästä”) on asiakirja, josta ilmenee henkilön:

  • Henkilö- ja parisuhdetiedot,
  • Vakinainen osoite ja
  • Tiedot todistuksen antajasta

Huomaa, että erillistä kuolinpesän osakkaan virkatodistusta ei tarvitse tilata, jos henkilön tiedot ilmenevät vainajan sukuselvityksestä. Tämän takia esimerkiksi vainajan lapsista ja/tai leskestä ei usein tarvitse tilata erillistä virkatodistusta.

Tarvitsetko vainajan virkatodistuksen? Voit tilata vainajan virkatodistuksen painamalla tästä.

Virkatodistuksen avulla osoitetaan oikeus perintöön

Tilaa kuolinpesän osakkaan virkatodistus perunkirjoitusta varten

Virkatodistus on ns. elää-todistus, jonka voi tilata Suomessa vakituisesti asuvasta henkilöstä. Tilauspalvelun hinta on 9,90 euroa (sis. alv) + viranomaisen kulut. Virkatodistus toimitetaan sinulle postitse.
Jos tarvitset vainajan virkatodistuksen, voit tilata sen painamalla tästä
Tilaa kuolinpesän osakkaan virkatodistus tästä
Henkilö, josta todistus tilataan

Virkatodistus voidaan tilata ainoastaan Suomessa vakituisesti asuvasta elossa olevasta henkilöstä. Tällä lomakkeella et voi tilata todistusta kuolleesta henkilöstä.


"Kaikki meni oikein hyvin neuvojenne mukaan. Hinta-laatusuhde on todella hyvä kun vertaa mitä olisi saanut maksaa lakitoimistolle. Tämä ei ole rakettitiedettä."
14.05.2017
Perunkirjoitus ja perukirja
"Perukirjoitus on pidetty ja se tehtiin teidän ohjelmanne mukaisesti. Uskottuna mieheni oli mm. juristi, joka tekee niitä työkseen ja hänkin kehui perukirjaa hyvin tehdyksi! Joten kiitos paljon! Perukirjanetissä oli ehdottomasti suureksi avuksi ja voin suositella sitä! Kehitysideoita ei tullut eteen joten olette tehneet erinomaista työtä! KIITOS!"
26.02.2017
Perunkirjoitus ja perukirja

Kenen virkatodistuksen tarvitset?

Virkatodistuksen sisältö riippuu käyttötarkoituksesta. Kuolinpesän osakkaalle tilattava virkatodistus (elää-todistus) ei ole sama asia kuin vainajalle tilattava sukuselvitysmuotoinen virkatodistus. Vainajan sukuselvitysmuotoisessa virkatodistuksessa ilmoitetaan huomattavasti enemmän tietoja, kuin kuolinpesän osakkaan virkatodistuksessa.

Kuolinpesän osakkaiden virkatodistukset voi tilata joko maistraatista tai seurakunnasta. Jos tilaat kaikkien osakkaiden todistukset kerralla, voit säästää merkittävästi aikaa, vaivaa ja rahaa todistusten käsittely- ja toimituskuluissa.

 Virkatodistus tilataan maistraatista

Tarkista tai peru tilaus

Tilasitko jo virkatodistuksen? Voit tarkistaa tilauksesi tilanteen alla olevalla lomakkeella. Tilausnumero on toimitettu tilausvahvistuksen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen:

Hallitse elää-todistuksen tilausta

Olemme toimittaneet tilausvahvistuksen yhteydessä tilausnumeron sähköpostilla.

Tarkasta tila

Jos haluat muokata tilausta – peru ensin vanha tilaus ja tee tämän jälkeen uusi tilaus.

Virkatodistuksen avulla osoitetaan oikeus perintöön

Tilaa virkatodistus itse

Voit halutessasi tilata virkatodistuksen itse maistraatin sähköisestä asiointipalvelusta. Maistraatti veloittaa virkatodistuksen käsittelystä ja toimituksesta voimassaolevan hinnastonsa mukaisesti. Vuonna 2018 veloitus on 14,50 euroa. Tilaa todistus seuraavalla tavalla:

Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, tai maistraatin sähköinen palvelu ei jostain syystä toimi, voit noutaa virkatodistuksen kotikaupunkisi maistraatista henkilökohtaisesti. Tässä tapauksessa ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus.

Jotkin uskontokunnat, kuten ev.lut., laativat elää-todistuksia veloituksetta. Jos kuulut uskontokuntaan, kysy ilmaista virkatodistusta heiltä.

 Virkatodistus tilataan maistraatista

Esimerkkejä ja kysymyksiä


Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Aloita perunkirjoitus

Tai lue mitä muut ovat sanoneet Perukirjanetissa.fi -palvelusta

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.