Virkatodistus perunkirjoitusta varten

Perunkirjoitusta varten tarvitset jokaisesta kuolinpesän osakkaasta virkatodistuksen. Virkatodistuksen avulla voidaan osoittaa, että henkilö on ollut elossa vainajan kuolinhetkellä ja näin ollen oikeutettu perintöön. Se sisältää lisäksi tarvittavat muuttotiedot.

Virkatodistus (kutsutaan myös”elää-todistus” tai ”ote väestötietojärjestelmästä”) on asiakirja, josta ilmenee henkilön:

  • Henkilö- ja parisuhdetiedot
  • Vakinainen osoite
  • Tiedot todistuksen antajasta

Huomaa, että erillistä kuolinpesän osakkaan virkatodistusta ei tarvitse tilata, jos henkilön tiedot ilmenevät vainajan sukuselvityksestä. Tämän takia esimerkiksi vainajan lapsista ja/tai leskestä ei usein tarvitse tilata erillistä virkatodistusta.

Tarvitsetko vainajan virkatodistuksen?

Saat tilattua kätevästi virkatodistukset perunkirjoitusta varten Aatoksen verkkopalvelussa yhdellä klikkauksella.

Tilaa virkatodistukset 

Virkatodistuksen avulla osoitetaan oikeus perintöön

Kenen virkatodistuksen tarvitset?

Virkatodistuksen sisältö riippuu käyttötarkoituksesta. Kuolinpesän osakkaalle tilattava virkatodistus (elää-todistus) ei ole sama asia kuin vainajalle tilattava sukuselvitysmuotoinen virkatodistus.

Vainajan sukuselvitysmuotoisessa virkatodistuksessa ilmoitetaan huomattavasti enemmän tietoja kuin kuolinpesän osakkaan virkatodistuksessa.

Kuolinpesän osakkaiden virkatodistukset voi tilata joko maistraatista (Digi- ja väestötietovirasto) tai seurakunnasta. Myös ortodoksisen kirkko ja evankelis-luterilainen kirkko antavat virkatodistuksia kirkonkirjansa perusteella. Vuonna 2021 kirkonkirjat ovat siirtyneet aluerekisterikeskusten alaisuuteen.

Tilaa virkatodistukset

 Virkatodistus tilataan maistraatista

Tilaa virkatodistus itsestäsi

Tunnistautumisen jälkeen voit tilata todistuksia Todistukset väestötietojärjestelmästä -palvelusta. Voit tehdä tunnistautumisen esimerkiksi pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella. Todistuksen voi maksaa verkkomaksulla.

Jos käytät todistuksen Suomessa, todistus toimitetaan sähköisesti. Voit ladata todistuksen PDF-muodossa heti maksamisen jälkeen tai todistus lähetetään Suomi.fi-viesteihin. Lähetys edellyttää Suomi.fi-viestien käyttöönottoa. Tietosuojasyistä todistusta ei lähetetä suoraan sähköpostiin.

HUOM! Sähköisesti tilatut ja toimitetut todistukset ovat hinnaltaan edullisempia ja saat todistuksen nopeasti. Tästä johtuen suosittelemme, että käytät todistuksen tilauksessa maistraatin sähköistä palvelua.

Virkatodistus itsestäsi

Esimerkkejä ja kysymyksiä


Perunkirjoitus helposti – vain 299 €

Verkkopalvelumme ohjeistaa perunkirjoituksen tekemisessä alusta loppuun. Luot myös valtakirjat kuolinpesän asioiden hoitoon ja kutsut muut kuolinpesän osakkaat seuraamaan perunkirjoituksen edistymistä. Meiltä saat aina ilmaista lakiapua chatin tai sähköpostin välityksellä.

Kokeile ilmaiseksi
Tutustu perunkirjoitus-palveluun

Lue asiakkaidemme kokemuksia


 
Perukirjanetissa.fi
Aatos Legal Technology Oy
Lapinlahdenkatu 16 00180 Helsinki Suomi
[email protected]
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel