Tilaa vainajan sukuselvitys perunkirjoitusta varten

Vainajan sukuselvitys täyttää perunkirjoituksen vaatimukset ja sitä voidaan käyttää asioidessa pankissa ja maistraatissa. Sukuselvityksen tilausmaksu on 69 euroa. Tilausmaksu ei sisällä viranomaisten ml. seurakuntien kuluja, jotka laskutetaan tilaajalta erikseen.
Teemme sukuselvitykset luotettavasti ja ammattitaidolla. Asiantuntijamme ovat tehneet yli 300 vainajan sukuselvitystä.
Tilaa vainajan sukuselvitys helposti tästä
Vainajan sukuselvitys (katkeamaton virkatodistus)

Tilattava sukuselvitys täyttää perunkirjoituksen vaatimukset ja sopii mm. pankissa asiointiin.


Vainajan virkatodistus on pakollinen


Jokaista perunkirjoitusta varten tarvitaan vainajan sukuselvitysmuotoinen virkatodistus. Vainajan sukuselvitys on kokoelma yksittäisiä virkatodistuksia, joista ilmenee vainajan:

 • henkilö- ja parisuhdetiedot,
 • muuttotiedot
 • maininnat puolisoista, lapsista ja tarvittaessa vanhemmista

Vainajan sukuselvitys on pakollinen jokaisessa perunkirjoituksessa ja sen tulee olla katkeamaton 15 vuotiaasta alkaen.

Vainajan virkatodistus kattaa koko vainajan elämän

Vainajan virkatodistusta tarvitaan usein ennen perunkirjoitusta


Kuolinpesän asoiden hoitaminen ei ole helppoa ja usein esimerkiksi pankit tarvitsevat todistuksen, että kuolinpesän asioiden hoitajalla on oikeus saada tietoja vainajan asioista ja hoitaa kuolinpesän tehtäviä.

Yleisesti pankit vaativat sukuselvityksen kuolinpesään kuuluvien asioiden hoitamiseen, kuten laskujen maksamiseen kuolinpesän tililtä, mahdollisten talletusten sekä tallelokerojen selvittämiseen ja tilien sulkemiseen.

Pankkia (ja muita tahoja varten) ei kuitenkaan tarvita katkeamatonta virkatodistusta – riittää, että on yksi todistus josta ilmenee asian hoitajan ja vainajan välinen sukulaissuhde.

Tästä huolimatta perunkirjoituksessa tarvitaan katkeamaton sukuselvitys – eli asioita voi usein hoitaa vajaalla sukuselvityksellä ja perunkirjoituksessa tarvitaan katkeamaton sukuselvitys.

Jos tilaat sukuselvityksen meidän kautta, ilmoita sähköpostilla, että tarvitset osittaisen sukuselvityksen pankkiasioiden hoitamiseen. Tällöin meidän asiantuntija voi postittaa ensimmäisen sukuselvityksen postissa ennen kuin muut selvitykset on saatu kasattua.

 Vainajan virkatodistus kattaa koko vainajan elämän

Perinnöstä luopujasta tarvitaan myös sukuselvitys


Perinnöstä luopuminen on nykyään melko yleistä.

Usein esimerkiksi vanhemmat saattavat luopua perinnöstä omien lastensa hyväksi. Tällaisissa tapauksissa voidaan usein välttää esimerkiksi kaksinkertainen verotus, pienentää maksettavaksi tulevien perintöverojen määrää ja toistaalta tukea lapsia taloudellisesti.

Perinnöstä luovuttaessa luopujasta joudutaan valitettavasti myös hankkimaan katkeamaton sukuselvitys. Vaatimus perustuu siihen, että kuolinpesän tulee selvittää henkilöt, jotka tulevat kuolinpesän osakkaiksi luopujan sijaan. Käytännössä tämä onnistuu ainoastaan sukuselvityksellä, jossa on tiedot kaikista luopujan lapsista.

Perinnöstä luopujan kohdalla sukuselvitystä ei tarvitse jatkaa vanhempiin.

Perinnöstä luopujan sukuselvitys

Virkatodistukset tilataan yksitellen


Vainajan virkatodistukset tulee tilata erikseen jokaisesta seurakunnasta ja maistraatista jonka toimialueella vainaja on asunut täytettyään 15 vuotta. Sukuselvitystä tilatessa muista seuraavat kaksi asiaa:

 • Vainajan sukuselvityksen tulee olla katkeamaton (eli selvityksessä ei ole aukkoja muuttojen välillä)
 • Sukuselvitys koostuu useista yksittäisistä virkatodistuksista

Vainajalle tilattava sukuselvitysmuotoinen virkatodistus ei ole sama asia kuin kuolinpesän osakkaalle tilattava virkatodistus. Vainajan sukuselvityksesä ilmoitetaan huomattavasti enemmän tietoja, kuin kuolinpesän osakkaan virkatodistuksessa. Mikäli tarvitset osakkaan virkatodistuksen, voit tilata sen helposti täältä.

 sukuselvitys tilataan seurakunnasta

Osakkaasta ei aina tarvitse tilata erillistä todistusta


Vainajan sukuselvityksestä ilmenee tiedot lapsista ja puolisoista.

Ennen kuin tilaat ylimääräisiä virkatodistuksia, tarkasta vainajan sukuselvitys. Vainajan sukuselvitys sisältää usein tiedon lapsista ja puolisoista. Jos sukuselvityksestä ilmenee, että kyseinen henkilö on elossa, ei erillistä todistusta tarvitse tilata.

Osakkaiden virkatodistukset (Elää-todistukset) joudutaan tilaamaan silloin, kun vainajan sukuselvityksestä ei käy ilmi, että kyseinen osakas on elossa.

Vainajan virkatodistus korvaa osakkaan virkatodistuksen

"Hyvän palvelun olette kehittäneet. Nopeasti olisi tullut valmiiksi jos olisi tietänyt etukäteen kaikki paikat jossa vainaja on asunut. Tämänkin olisi välttänyt kun olisi antanut teidän hoitaa pienestä lisämaksusta sukuselvityksen."
31.05.2017
Perunkirjoitus ja perukirja
"Vähän kitsaastihan me suomalaiset palautetta annamme, ainakaan positiivista. Mutta ... pakko myöntää, että oikein hyvän palvelun olette kehittäneet! Kun sivuston käytöstä on nyt jo kulunut pari kuukautta, en enää kyllä muista mitään, mistä risuja voisin antaa. Loppupelissä siis suositeltava ja erittäinkin hintansa väärti palvelu.!"
24.05.2017
Perunkirjoitus ja perukirja
"Kaikki meni oikein hyvin neuvojenne mukaan. Hinta-laatusuhde on todella hyvä kun vertaa mitä olisi saanut maksaa lakitoimistolle. Tämä ei ole rakettitiedettä."
14.05.2017
Perunkirjoitus ja perukirja
"Perukirjoitus on pidetty ja se tehtiin teidän ohjelmanne mukaisesti. Uskottuna mieheni oli mm. juristi, joka tekee niitä työkseen ja hänkin kehui perukirjaa hyvin tehdyksi! Joten kiitos paljon! Perukirjanetissä oli ehdottomasti suureksi avuksi ja voin suositella sitä! Kehitysideoita ei tullut eteen joten olette tehneet erinomaista työtä! KIITOS!"
26.02.2017
Perunkirjoitus ja perukirja

Tai tilaa sukuselvitys itse


Voit myös halutessasi tilata sukuselvityksen itse. Sukuselvitys tulee tilata erikseen jokaisesta seurakunnasta, jonka jäsen vainaja on ollut täytettyään 15 vuotta. Tilaa todistus seuraavalla tavalla: 

 • Selvitä viimeisen asuinpaikan seurakunnan yhteystiedot
 • Selvitä kuinka seurakunnasta tilataan sukuselvitys. Tyypillisesti sukuselvitys tilataan joko
  1. Soittamalla seurakuntaan
  2. Täyttämällä tilauslomake
 • Tilaa sukuselvitys ja odota sukuselvityksen saapumista
 • Katso sukuselvityksestä edellinen seurakunta, jonka jäsen vainaja oli ollut
 • Tilaa sukuselvitys edellisestä seurakunnasta,
 • Toista edelliset vaiheet kunnes sukuselvitys on katkeamaton 15 vuotiaasta lähtien.

Seurakunnat veloittavat jokaisen sukuselvityksen käsittelystä ja toimituksesta voimassaolevan hinnastonsa mukaisesti. Vuonna 2017 yksittäisen virkatodistuksen hinta on toimituksineen noin 13,50 € – 35,50 €.

 Sukuselvityksen tilaus seurakunnasta

Esimerkkejä ja kysymyksiä


Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Aloita perunkirjoitus

Tai lue mitä muut ovat sanoneet Perukirjanetissa.fi -palvelusta

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.