Pesänselvitysvaltakirja

Kuolinpesän osakkaalle voidaan myöntää oikeus pesän selvittämiseen pesänselvitysvaltakirjalla.

Pesänselvitysvaltakirja

Kuolinpesän osakkaalle voidaan myöntää oikeus edustaa muita osakkaita kuolinpesän asioiden hoidossa käyttämällä valtakirjaa. Lähtökohtaisesti kaikkien kuolinpesän hoitamiseen liittyvien asioiden hoitoon tarvitaan kaikkien pesän osakkaiden suostumus. Valtakirja helpottaa asioiden hoitamista, koska yksi osakas voi esimerkiksi toimittaa perunkirjoituksen. Valtakirja voi mm. sisältää oikeudet hoitaa kuolinpesän pankkiasioita ja valita perunkirjoituksen uskotut miehet.

 Pesänselvitysvaltakirja

Valtuutetun pesänselvittäjän oikeudet

Pesänselvittäjänä voi toimia joko kuolinpesän osakas tai käräjäoikeuden osoittama pesänselvittäjä. Käräjäoikeuden osoittamaa pesänselvittäjää pitää hakea käräjäoikeudella lähetettävällä hakemuksella. Kuolinpesän osakas taas voi toimia pesänselvittäjänä pelkällä valtuutuksella.

Valtuutetun pesänselvittäjän oikeudet määritellään valtakirjassa. Tällöin kuolinpesän osakkaat voivat itse päättää mitä kaikkea valtuutetulla on oikeus hoitaa muiden osakkaiden puolesta. Yleensä valtuutus koskee mm. perunkirjoitusta, pankkiasiointia ja jopa perinnönjakoa.

Valtuutetun pesänselvittäjän oikeudet

Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.