Uskotun miehen esteellisyys perunkirjoituksessa

Uskotulle miehelle ei ole asetettu lainsäädännön puolelta mitään esteellisyys tai jääviysvaatimuksia. Tämän perusteella käytännössä kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö saa toimia perunkirjoituksessa uskottuna miehenä.


Uskottu mies perunkirjoituksessa

Perunkirjoitusta varten tulee valita kaksi (2) uskottua miestä, joiden tehtäväksi annetaan perunkirjoituksen järjestäminen. Hyvin usein uskottujen miesten tehtäväksi jää kuolinpesään kuuluvan omaisuuden, eli varojen ja velkojen hinnan arviointi.

Uskottujen miesten tekemän arvion perusteella omaisuus kirjataan perukirjaan ja sen perusteella Verohallinto laskee kuolinpesän osakkaille maksettavaksi tulevat perintöverot.

Uskotun miehen esteellisyys perunkirjoituksessa

Lainsäädännössä, eli perintökaaressa, ei ole asetettu uskotulle miehelle mitään merkittäviä pätevyys- tai jääviysvaatimuksia. Tämän perusteella käytännössä kuka tahansa täysi-ikäinen henkilö voi toimia uskottuna miehenä.

Uskotun miehen tarvitsee toimia perunkirjoituksessa ainoastaan parhaan osaamisen ja ymmärryksen perusteella.

Pesän osakas uskottuna miehenä

Kuka tahansa (täysi-ikäinen) kuolinpesän osakas voi halutessaan toimia uskottuna miehenä, eikä sille ole lainsäädännön puolelta mitään esteitä. Tämän johdosta perunkirjoitusta varten tarvitaan vähintään kaksi henkilöä, jolloin tilaisuus järjestetään seuraavalla tavalla:

  • Henkilö 1: Pesän ilmoittaja ja uskottu mies
  • Henkilö 2: Uskottu mies

Tässä tapauksessa joko molemmat henkilöt tai ainoastaan toinen heistä voivat olla kuolinpesän osakkaita.


Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.


Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.