Pesänselvitys - Pesänselvittäjän hakeminen

Pesänselvittäjää kannattaa hakea vain jos kuolinpesän osakkaat ovat riitautuneet tai jos kuolinpesän selvittäminen muusta syystä ei onnistu itse.

Pesänselvittäjän hakeminen

Pesänselvittäjän käyttäminen kuolinpesän selvittämiseen maksaa usein satoja euroja. Tästä syystä pesänselvittäjää kannattaa hakea vain jos kuolinpesän osakkaan ovat riitautuneet tai pesän selvittäminen tuntuu liian raskaalta läheisen kuoleman takia. Pesän selvittämiseen kuuluvat perunkirjoituksen toimittaminen onnistuu helposti itse käyttämällä Perukirjanetissä.fi -palvelun valmiita dokumenttipohjia ja selviä ohjeita.

Jokaisella kuolinpesän osakkaalla on oikeus hakea pesänselvittäjää kuolinpesälle ilman muiden osakkaiden suostumusta. Pesänselvittäjää haetaan käräjäoikeudelta ja käräjäoikeus osoittaa pesälle pesänjakajan, jonka hallintaan kuolinpesä siirtyy.

 Pesänselvittäjän hakeminen

Pesänselvittäjän hakemus

Pesänselvittäjän hakemus on yksinkertainen dokumentti joka sisältää tiedon kenen kuolinpesään pesänselvittäjää haetaan ja kuka on pesänselvittäjän hakija. Lisäksi hakemukseen tulee liittää perukirja ja virkatodistukset jotka on hankittu perukirjaa varten. Näin osoitetaan hakijan osakkuus kuolinpesään. Virkatodistuksia ei tarvitse toimittaa jos perunkirjoitus on hyväksytty maistraatissa.

Pesänselvittäjän hakemus

Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.