Pesänselvitys - Pesänselvittäjän hakeminen

Pesänselvittäjää kannattaa hakea vain jos kuolinpesän osakkaat ovat riitautuneet tai jos kuolinpesän selvittäminen muusta syystä ei onnistu itse.

Pesänselvittäjän hakeminen

Pesänselvittäjän käyttäminen kuolinpesän selvittämiseen maksaa usein satoja euroja. Tästä syystä pesänselvittäjää kannattaa hakea vain jos kuolinpesän osakkaan ovat riitautuneet tai pesän selvittäminen tuntuu liian raskaalta läheisen kuoleman takia. Pesän selvittämiseen kuuluvat perunkirjoituksen toimittaminen onnistuu helposti itse käyttämällä Perukirjanetissä.fi -palvelun valmiita dokumenttipohjia ja selviä ohjeita.

Jokaisella kuolinpesän osakkaalla on oikeus hakea pesänselvittäjää kuolinpesälle ilman muiden osakkaiden suostumusta. Pesänselvittäjää haetaan käräjäoikeudelta ja käräjäoikeus osoittaa pesälle pesänjakajan, jonka hallintaan kuolinpesä siirtyy.

 Pesänselvittäjän hakeminen

Pesänselvittäjän hakemus

Pesänselvittäjän hakemus on yksinkertainen dokumentti joka sisältää tiedon kenen kuolinpesään pesänselvittäjää haetaan ja kuka on pesänselvittäjän hakija. Lisäksi hakemukseen tulee liittää perukirja ja virkatodistukset jotka on hankittu perukirjaa varten. Näin osoitetaan hakijan osakkuus kuolinpesään. Virkatodistuksia ei tarvitse toimittaa jos perunkirjoitus on hyväksytty maistraatissa.

Pesänselvittäjän hakemus

Tee perunkirjoitus helposti - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus Aatoksessa. Palvelun avulla teet perunkirjoituksen helposti alusta loppuun. Sisältää kaikki asiakirjat ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Perukirjanetissa.fi
Aatos Legal Technology Oy
Lapinlahdenkatu 16 00180 Helsinki Suomi
[email protected]
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel