Pesänjakajan tehtävät

Pesänjakaja on käräjäoikeuden osoittama henkilö, jonka tehtävänä on suorittaa kuolinpesän perinnönjako.

Pesänjakajan tehtävät

Pesänjakana toimii yleensä lakimies, jolle käräjäoikeus on myöntänyt pesänjako-oikeuden. Kuolinpesän osakkaat ehdottavat haluamaansa henkilöä pesänjakaksi. Pesänjakajan tehtävänä on määrätä perinnönjaon aika ja paikka, sekä kutsuttava osakkaat tilaisuuteen. Pesänjakajan on aina pyrittävä sovintoon. Joskus tämä voi vaatia useammankin jakokokouksen.

Pesänjako voidaan aloittaa kun perunkirjoitus on tehty ja pesänselvitys on valmiina. Tällöin kuolinpesä on valmiina jaettavaksi ja kaikki osakkaat ovat tiedossa. Lisäksi kuolinpesän velat on maksettu pois. Huomaa että pesänjakaja ei tarkoita pesänselvittäjää.

 Pesänjakajan tehtävät

Pesänjakajan hakeminen

Pesänjakajaa voidaan hakea aina jos yksikin pesän osakkaista sitä vaatii. Yleensä tälläinen tilanne syntyy riidautetuissa kuolinpesissä, joissa pesän osakkaat eivät pääse sopimukseen ilman ulkopuolista pesänjakajaa. Pesänjakajalle maksetaan työstä palkkio, joka saattaa nousta satoihin tai tuhansiin euroihin. Tämän takia pesänjakajaa tulisi käyttää vain jos muuten ei päästä sopimukseen perinnönjaosta.

Pesänjakajaa haetaan vainajan kotipaikkakunnan käräjäoikeudelta vapaamuotoisella hakemuksella. Hakemuksen tulee sisältää ainakin tiedot hakijasta ja vainajasta, sekä valmis perukirja virkatodistuksineen. Lisäksi tarvitaan pesänjakajaksi ehdotetun henkilön suostumus.

Pesänjakajan hakeminen

Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.