Perunkirjoitus lomake: Lataa valmis pohja

Jo 5537 henkilöä on järjestänyt perunkirjoituksen Perukirjanetissa.fi -palvelussa. Palvelu on kehitetty yhdessä perintö- ja lahjaverotuksen asiantuntijoiden kanssa ja verotoimisto on hyväksynyt perukirjamme. Lue asiakkaiden palautteita tästä.

Perunkirjoitus lomake

Perunkirjoitus lomake on perunkirjoituksen yhteydessä laadittava asiakirja. Viralliselta nimeltään perunkirjoitus lomake on perukirja. Perunkirjoituksen lomake, eli perukirja, on asiakirja, josta ilmenee muun muassa tiedot vainajasta, kuolinpesän osakkaista ja kuolinpesän varallisuudesta.

Valmista lomakepohjaa käyttämällä säästät paljon aikaa ja vaivaa perunkirjoituksessa. Valmis perunkirjoitus lomake auttaa myös perunkirjoituksen omatoimisessa järjestämisessä.

Voit laatia perukirjan itse, tai voit ladata ilmaisen perukirjan sekä tutustua yksityiskohtaisiin perunkirjoituksen järjestämisohjeisiin Perukirjanetissa.fi -palvelussa.

Perukirja lomake laaditaan perunkirjoituksessa

Perunkirjoitus lomake – hankala tehdä väärin

Viranomaiset eivät ole asettaneet juurikaan vaatimuksia perukirjalle. Perukirja on tehty oikein, kunhan siitä käy ilmi kaikki verottajan vaatimat tiedot. Ulkonäöltään perukirja voi näyttää käytännössä miltä tahansa.

Perukirjan voi laatia itse ilman aikaisempaa kokemusta tai tietämystä asiasta. Perukirja on tehty oikein, kun siinä on ilmoitettu kaikki verottajan ja lain vaatimat tiedot.

Perukirja on tehty oikein, kun siinä on listattu kaikki lainsäädännön vaatimat asiat ja kuolinpesän varallisuus on hinnoiteltu rehellisesti parhaan kyvyn ja osaamisen mukaan. Voit lukea lisää perukirjan sisällöstä painamalla tästä.

 Perukirja lomake laaditaan perunkirjoituksessa

Viranomaiset eivät tarjoa perukirjaa

Valitettavasti viranomaiset eivät tarjoa valmista perukirjaa ladattavaksi. Ei edes verottaja, jolle täytetty ja allekirjoitettu perukirja tulee toimittaa.

Perukirjanetissa.fi -palveluun sisältyy viisi erilaista perukirjaa – se mikä näistä perukirjoista soveltuu tilanteeseenne, riippuu esimerkiksi siitä oliko vainaja naimisissa. Voit ladata perukirjan ilman rekisteröitymistä Perukirjanetissa.fi -palvelun kohdasta ”Tiedostojen lataus”.

Perukirja lomake laaditaan perunkirjoituksessa

Valmiilla pohjalla asiat hoituvat

Järjestitpä perunkirjoituksen yksin, kalliin lakimiehen tai meidän kanssamme, suosittelemme, että käytät perunkirjoituksen apuna esitäytettyä perukirjaa. Esitäytetty perukirjaa Käyttämällä:

 • Säästät aikaasi, sillä sinun ei tarvitse pohtia asiakirjan muotoilua ja voit keskittyä tietojen keräämiseen.
 • Tämän lisäksi käyttämällä hyvin jäsenneltyä ja kattavaa perunkirja lomaketta voit myös varmistaa, että olet kerännyt kaikki tarvittavat tiedot.

Voit ladata perunkirjoituksen lomakkeen ja tutustua selkeisiin täyttöohjeisiin täältä.

 Perukirja lomake laaditaan perunkirjoituksessa

Perunkirjoituksen lomake: Mitä siihen kirjataan?

Perukirjanetissa.fi palvelusta ladattavissa oleva perunkirjoitus lomake pitää sisällään kaikki verottajan vaatimat asiat, eli kattavan tiedon:

 • Perinnönjättäjästä
 • Pesän osakkaista ja heidän sukulaissuhteestaan
 • Perunkirjoituksessa toimineista uskotuista miehistä
 • Perunkirjoituksen toimittamisesta
 • Pesän ilmoittajasta
 • vainajan varoista ja veloista
 • lesken varoista ja veloista
 • kuolinpesän koko omaisuudesta
 • Henkilövakuutuskorvausten saajat ja summat
 • Ennakkoperinnöistä ja verotuksessa huomioitavista lahjoista
 • Perunkirjoitukseen osallistuneista henkilöistä
 • Perukirjan liitteistä
 • Lesken ilmoituksista
 • Muista ilmoituksista
 • Vakuutuksista

Perukirjan liitteeksi tulee edellämainittujen tietojen lisäksi liittää muutamia pakollisia asiakirjoja, joita ovat mm. vainajan sukuselvitys sekä osakkaiden virkatodistukset. Kuitteja tai omaisuuden hinnan arvioimisessa käytettyjä laskelmia ei tarvitse liittää osaksi perukirjaa, mutta ne kannattaa arkistoida yhteen kansioon ja säilyttää myöhempää käyttöä varten.

Perukirja lomake laaditaan perunkirjoituksessa

Esimerkkejä ja kysymyksiä

Tee perunkirjoitus helposti - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus Aatoksessa. Palvelun avulla teet perunkirjoituksen helposti alusta loppuun. Sisältää kaikki asiakirjat ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.

Perukirjanetissa.fi
Aatos Legal Technology Oy
Lapinlahdenkatu 16 00180 Helsinki Suomi
[email protected]
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel