Perunkirjoitus kaavake

Lataa ilmainen perunkirjoitus kaavake, jonka avulla perunkirjoituksen järjestäminen on helppoa. Valmiilla kaavakkeella varmistat, että mitään ei myöskään unohdu.


Perunkirjoitus kaavake

Perunkirjoitus kaavakkeella tarkoitetaan perunkirjoituksessa laadittavaa virallista asiakirjaa, joka sisältää selvityksen kuolinpesän tilasta. Perunkirjoitus kaavake toimii kuolinpesän osakasluettelona, omaisuusluettelona ja veroilmoituksena.

Perunkirjoituksen järjestäminen valmiin perunkirjoitus kaavakkeen avulla on hyvin nopeaa ja helppoa.Voit ladata perunkirjoitus kaavakkeen tästä.

Perunkirjoitus kaavakkeen laatiminen ja täyttäminen on helppoa sen jälkeen, kun ymmärretään mikä se oikeasti on. Yleisestä harhaluulosta poiketen perunkirjoitus kaavakkeella on vain ja ainoastaan kolme tehtävää: osakasluettelo, omaisuusluettelo ja veroilmoitus.


Perunkirjoitus kaavake on osakasluettelo

Perunkirjoitus kaavake toimii kuolinpesän osakasluettelona. Kaavakkeeseen tuleekin listata kaikki kuolinpesän osakkaat. Kuolinpesän osakkaita ovat perilliset (lapset, lasten lapset, vanhemmat ja sisarukset) ja yleistestamentin saajat.

Leski on kuolinpesän osakas, jos hän oli vainajan kanssa avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa ja heillä ei ollut avioehtosopimusta, joka kielsi oikeuden toisen omaisuuteen. Leski tulee ilmoittaa perunkirjoitus lomakkeessa vaikka hän ei olisikaan kuolinpesän osakas.


Kaavakkeeseen listataan kuolinpesän omaisuus

Perunkirjoitus kaavakkeeseen on kuvattu vainajan ja lesken taloudellinen tilanne vainajan kuolinpäivänä. Kaavakkeeseen listataan kaikki vainajan ja lesken varat ja velat sellaisina kuin ne vainajan kuolinpäivänä olivat.

Omaisuuden listausta pidetään perunkirjoituksen hankalimpana vaiheena. Omaisuuden listaukseen ei kuitenkaan liity riskiä, koska verottaja korjaa perunkirjoitus kaavakkeessa ilmoitettuja summia tarpeen vaatiessa. Omaisuuden listaus perunkirjoitus kaavakkeeseen tapahtuu seuraavalla tavalla:

  • Laaditaan kattava lista vainajan ja lesken omaisuudesta (esineet, ajoneuvot, kiinteistöt yms.)
  • arvioidaan jokaiselle omaisuuserälle hinta katsomalla samanlaisen käytetyn tuotteen hinta esimerkiksi huuto.net -sivustolta.


Perunkirjoitus kaavake on kuolinpesän veroilmoitus

Perunkirjoitus kaavake toimii kuolinpesän ja osakkaiden veroilmoituksena. Verottaja laskee perukirjassa ilmoitettujen tietojen perusteella kuolinpesän osakkaille maksettavaksi tulevan perintöveron määrän.

Myöskään verojen laskemiseen ei sisälly mystiikkaa. Voit selvittää perintöveron määrän käyttäen verottajan omaa perintöverolaskuria.


Perunkirjoitus ei ole sama asia kuin perinnönjako

Perunkirjoitus tulee järjestää jokaiselle Suomessa vakituisesti asuneelle henkilölle. Perunkirjoituksessa laaditaan perukirja, joka tulee toimittaa verottajalle.

Perinnönjaossa kuolinpesän osakkaat sopivat siitä kuinka perittävä omaisuus jaetaan perillisille. Perilliset voivat myös sopia, että kuolinpesää ei jaeta.


Tee perunkirjoitus helposti itse - kokeile ilmaiseksi

Säästä satasia tekemällä perunkirjoitus itse. Palveluumme sisältyvien ohjeiden, asiakirjojen ja henkilökohtaisen avustajan kanssa onnistut varmasti.


Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

LATAA ILMAINEN PERUKIRJA
Osta Perukirjanetissa.fi -käyttäjätunnus ja järjestä perunkirjoitus helposti. Palvelussa jo yli 2 500 tyytyväistä asiakasta. Kaikki nämä vain 24€:
- Helposti muokattava perukirja
- Kansankieliset ja helposti seurattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut perunkirjoitukseen
- Asiantuntijan Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.