Virkatodistuksen tilauspalvelun tilausehdot

Lue seuraavat tilausehdot huolella. Tilausehdoissa kuvataan tilauspalvelun sisältö, hinta, toimitusaika, peruutusehdot sekä kaikki muut tilauksen kannalta oleelliset asiat. Ehtojen lukematta jättäminen ei ole peruste reklamaatiolle.
perukirja_itse_on_helppoa

 

Palvelumaksu on 9,90 euroa (sis alv.)

9,90 euron palvelumaksu ei sisällä Digi- ja väestötietoviraston (DVV) perimää virkatodistuksen laatimis-, käsittely- ja toimitusmaksua. Tulet siis saamaan yhden laskun Perukirjanetissa.fi -palvelusta ja toisen DVV:ltä.

logo-512x512

 

Perukirjanetissa.fi toimii välittäjänä

Perukirjanetissa.fi -palvelu ei laadi virkatodistuksia itse. Perukirjanetissa.fi -palvelu toimii ainoastaan tilauksen välittäjänä Digi- ja väestötietovirastoon. Todistukset laaditaan ja lähetetään DVV toimesta.

logo-512x512

 

Puuttuva palautusoikeus

Tilaukseen ei sisälly normaalia 14 päivän peruutusoikeutta. Tilauksen peruminen palvelutyön suorittamisen jälkeen ei ole mahdollista. Palvelutyö on suoritettu, kun virkatodistustilaus on toimitettu DVV:lle. Lue miksi

 

 

Voimassa 29.3.2017 alkaen. Pidätämme oikeuden ehtojen, hintojen ja mahdollisten toimituskulujen muutoksiin.Sopimuksen osapuolet

Sopimus palvelutyöstä tehdään tilaajan kanssa. Tilaaja on täten vastuussa sopimukseen kuuluvista velvoitteista, kuten palveluun kuuluvien laskujen maksamisesta ja tilauslomakkeella annettujen tietojen oikeellisuudesta. Virkatodistuksen tilauksesta aiheutuneet kulut ovat perunkirjoituksesta aiheutuneita kustannuksia, jotka kuolinpesä voi halutessaan korvata tilaajalle.Palvelutyön kuvaus

Virkatodistuksen tilauspalvelu on Perukirjanetissa.fi -perunkirjoituspalvelun vapaaehtoinen lisäpalvelu. Virkatodistuksen tilauspalvelu on tarkoitettu etenkin niille henkilöille, joilla ei ole syystä tai toisesta pääsyä Digi- ja väestötietoviraston palveluihin.

Teemme virkatodistustilauksen DVV Digi- ja väestötietovirastosta (ent. Maistraatti) kuolinpesän osakkaan puolesta. Aloitamme palvelun suorittamisen välittömästi tilauksen vastaanottamisen jälkeen tai tilausta seuraavana arkipäivänä. Palvelutyön aloittamisen merkkinä tilaajalle toimitetaan sähköpostitse vahvistus työn aloittamisesta ja lasku.

Jos haluat tilata virkatodistuksen itsenäisesti, olemme ohjeistaneet tämän virkatodistuksen tilaussivulla ja maksullisessa perukirjanetissa.fi -palvelussa.

Virkatodistuksen tilaus
Virkatodistustilauksen voi tehdä ainoastaan elossa olevista Suomessa asuvista Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista. Virkatodistus on niin kutsuttu ”elää-todistus”, josta ilmenee henkilön:

 • Henkilö- ja parisuhdetiedot
 • Vakinainen osoite
 • Tiedot todistuksen antajasta

Virkatodistuksen tilauspalvelu ei sovellu käytettäväksi seuraavissa tapauksissa:

 • Henkilö asuu vakituisesti ulkomailla,
 • Henkilöllä on sekä Suomen että Ruotsin kansalaisuus, tai
 • Henkilö on kuollut.

Jos kuolinpesän osakkaan virkatodistus (elää -todistus) on tilattu kuolleesta henkilöstä tilauslomakkeessa olevista tarkistuksista ja ohjeista huolimatta:

 • emme välitä tietoja eteenpäin,
 • emme ilmoita tästä erikseen tilaajalleValtuutus toimia tilaajan nimissä

Käyttämällä palvelua valtuutat meidät (eli perukirjanetissa.fi -palvelun) tekemään sinun (eli tilaajan) nimissä virkatodistustilauksen Digi- ja väestötietovirastosta. Toisin sanoen toimimme ainoastaan tilauksen välittäjänä ja Digi- ja väestötietoviraston kulut tulevat sinulle maksettavaksi.Rajoitukset virkatodistusten käyttöön

Sivustomme kautta voit tilata virkatodistuksen ainoastaan perunkirjoitusta varten. Virkatodistuksen tilaaminen mihinkään muuhun tarkoitukseen on ehdottomasti kiellettyä.Palvelun hinta on 9,90 € + DVV kulut n. 15 €

Virkatodistuksen tilauspalvelun hinta on 9,90 euroa (sis. alv. 24%). Palvelun hintaan ei sisälly DVV:n veloittamia virkatodistuksen laatimis-, käsittely- ja toimituskuluja. DVV:n virkatodistuksen laatimis-, käsittely- ja toimituskulut tulevat tilaajan maksettavaksi. DVV lähettää omien kulujensa osalta erillisen laskun tilaajalle.

Esimerkki tilauksen kokonaiskuluista 25.04.2017

 • Perukirjanetissa.fi palvelumaksu – 9,90 euroa
 • DVV:n virkatodistuksen laatimis-, käsittely- ja toimituskulut – 14,50 euroa
 • Kokonaishinta – 24,40 euroa

Todistustilaukset toimitetaan DVV:n käsiteltäväksi sähköpostitse käyttäen SSL-suojattua yhteyttä. Emme koskaan lähetä henkilötunnuksia sähköpostilla (emme edes pyydä niitä tilauslomakkeessa). Tilaaja voi halutessaan ilmoittaa sähköpostitse ([email protected]), ettei tilausta saa toimittaa DVV:lle sähköpostilla.Tilaus tapahtuu sähköisesti

Virkatodistuksen tilaus tapahtuu Virkatodistuksen tilauspalvelu -sivulta tai Virkatodistus perunkirjoista varten -sivulta. Palvelun tilaaminen vaatii pyydettyjen tietojen täyttämisen, näiden sopimusehtojen hyväksymisen ja tilauspainikkeen painamisen. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen.

Palvelutyön toteuttamisen jälkeen sähköpostiisi lähetetään tilausvahvistus ja lasku. Palvelun käyttö edellyttää sähköpostiosoitteen antamista tilauksen yhteydessä.Toimitus tyypillisesti kahden viikon kuluessa

Virkatodistukset toimitetaan postitse DVV toimesta. Perukirjanetissa.fi -palvelulla ei ole mahdollisuutta vaikuttaa DVV käsittely- ja toimitusaikoihin.

Palveluun liittyvien suoritteiden toimitusajat voivat vaihdella. Tyypillisesti virkatodistus toimitaan kahden viikon sisällä tilauksesta. Emme vastaa viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista.


Palvelutyön palautus-, muutos- ja keskeytys

Tilaajalla on oikeus keskeyttää tai perua palvelutyö ennen palvelun valmistumista. Palvelutyö katsotaan valmistuneeksi, kun virkatodistustilaus on toimitettu DVV:lle ja lasku lähetetty asiakkaalle.

Mikäli palvelutyö on ehditty jo suorittaa, ei tilausta ole mahdollista enää perua tai keskeyttää.

Voit tarkistaa tilauksesi tilan tästä:

Hallitse elää-todistuksen tilausta

Olemme toimittaneet tilausvahvistuksen yhteydessä tilausnumeron sähköpostilla.

Tarkasta tila

Huomaa, että palvelun suorittaminen aloitetaan ennen etämyynnistä säädetyn 14-päivän peruuttamisajan umpeutumista. Tästä johtuen palvelutyön aloittamisen jälkeen tehdyistä tilausten peruuttamisista ja muutoksista veloitetaan peruutus- ja muutosehtojen mukainen korvaus (lisätietoja KKV:n sivuilla).Ongelmatilanteet

Pyrimme ratkaisemaan kaikki ongelmatilanteet puhumalla.

Jos emme saa ratkaistua erimielisyyksiä puhumalla, voit halutessasi olla yhteydessä kuluttajariitalautakuntaan (www.kuluttajariita.fi). Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn sinun tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Halutessasi asian voi ratkaista myös verkossa eurooppalaisella ODR-foorumilla (http://ec.europa.eu/odr).


Vastuu vahingoista ja vahingonkorvaukset

Tilaaja on aina vastuussa tilauksen yhteydessä antamien tietojen oikeellisuudesta ja teemme tilauksen aina niiden perusteella. Jos meidän tekemässä työssä havaitaan virheitä tai puutteita, meillä on oikeus ja velvollisuus tehdä tarvittavat korjaukset.

Mahdollisissa vahingonkorvausvaatimuksissa korvausvelvollisuuden yläraja on aina palvelutyöstä tilaajalta laskutettu hinta. Selvyyden vuoksi vielä todettakoon, että emme ole vastuissa mistään palvelutyöhön liittyvistä välillisistä vahingoista.


Minkä takia peruutusoikeus puuttuu virkatodistus- ja sukuselvitystilauksissa

Pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan antamaan maksuttoman peruutus- ja palautusoikeuden. Esimerkiksi perunkirjoituspalvelussa meillä on täysi 100 % tyytyväisyystakuu, joka kestää 90 päivää palvelun tilauksesta. Tämä on huomattavasti pidempi kuin lakisääteinen peruutus- ja palautusoikeus, koska voimme itse vaikuttaa merkittävästi palvelun toteutukseen.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset ovat tilaajalle räätälöityjä asiakirjoja, jotka laaditaan tilaajan antamien tietojen perusteella. Tästä johtuen laadittuja todistuksia ei ole mahdollista myydä tai käyttää uudestaan. Tämän lisäksi tilauksen käsittelyyn ja toteuttamiseen kuluu myös maksullista työaikaa.

Vastaavia palveluita, joiden etämyyntiin liittyvää 14 päivän palautus- ja peruutusoikeutta on rajoitettu:

 • Maanmittauslaitokselta tilattavat karttatulosteet, otteet ja tulosteet jne: ”Karttatulosteet ovat räätälöityjä asiakastuotteita, joten niillä ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, ellei tuotteessa ole materiaali- tai vastaavaa virhettä. Virheeksi ei katsota asiakkaan tekemiä valintoja tulosteeseen kuten esimerkiksi aluerajaus, kartan tietosisältö tai esitystyyli.”
 • Lääkäriaikaa ei voi perua vastaanottoajan alettua: ”Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 51,40 euroa. Maksu peritään, jos aikaa ei peruuteta viimeistään vuorokautta (24 h) aikaisemmin.”
 • Taksia ei voi tilata ja tämän jälkeen jättää käyttämättä: ”Taksitilaus on mahdollista peruuttaa, mikäli tehtyyn tilaukseen ei ole vielä saatu autoa. Muussa tapauksessa kuljettaja perii asiakkaalta lähtömaksun ja odotusajan mukaisen korvauksen”
 • Ravintolasta tilattua ruokatilausta ei voi peruuttaa: ”Tehty Tilaus tuotteista tai kuljetuspalvelusta on sitova eikä sitä voi peruuttaa tai irtisanoa sen jälkeen kun Tilaus on tehty.”
 • Prisman Kauppakassi-palvelua ei voi veloituksetta peruuttaa keräilyn aloittamisen jälkeen: ”Mikäli asiakas peruu tilauksensa keräilyn aloittamisen jälkeen, Prisma Kauppakassi veloittaa alkaen 9,90 € tehdystä työstä.”
 • VR:n junalippua ei voi veloituksetta peruuttaa ennen junan lähtöä: ”Voit muuttaa Peruslipun palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta ennen junan lähtöä (muutosmaksu 5 €/muutos).”

Vastaavia tilanteita on vaikka millä mitalla, joissa verkosta tilatuilla tuotteilla ja palveluilla ei ole normaalia 14 päivän peruutus- tai palautusoikeutta.

 
Perukirjanetissa.fi
Aatos Legal Technology Oy
Lapinlahdenkatu 16 00180 Helsinki Suomi
[email protected]
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel