Virkatodistuksen tilauspalvelun tilausehdot

perukirja_itse_on_helppoa

 

Palvelumaksu on 24 euroa (sis alv.)

24 euron palvelumaksu ei sisällä maistraatin perimää virkatodistuksen laatimis-, käsittely- ja toimitusmaksua. Maistraatit veloittavat virkatodistuksesta erikseen voimassaolevan hinnastonsa mukaisesti – viimeksi tarkistettaessa n. 15 euroa.

logo-512x512

 

Perukirjanetissa.fi toimii välittäjänä

Perukirjanetissa.fi -palvelu toimii ainoastaan tilauksen välittäjänä. Emme ole vastuussa antamiesi tietojen oikeellisuudesta tai virheellisistä tilauksista aiheutuneista kustannuksista.

logo-512x512

 

Tilauksen peruminen

Tilauksen peruminen palvelutyön suorittamisen jälkeen ei ole mahdollista. Palvelutyö on suoritettu, kun virkatodistustilaus on toimitettu maistraattiin. Lue miksi

 

 

Voimassa 29.3.2017 alkaen (päivitetty 17.8.2017 ORD-foorumin tietojen osalta), pidätämme oikeuden ehtojen, hintojen ja mahdollisten toimituskulujen muutoksiin.

Sopimuksen osapuolet

Sopimus palvelutyöstä tehdään tilaajan kanssa. Tilaaja on täten vastuussa sopimukseen kuuluvista velvoitteista, kuten palveluun kuuluvien laskujen maksamisesta ja tilauslomakkeella annettujen tietojen oikeellisuudesta. Virkatodistuksen tilauksesta aiheutuneet kulut ovat perunkirjoituksesta aiheutuneita kustannuksia, jotka kuolinpesä voi halutessaan korvata tilaajalle.

Palvelutyön kuvaus

Teemme virkatodistustilauksen kuolinpesän osakkaan puolesta. Aloitamme palvelun suorittamisen välittömästi tilauksen vastaanottamisen jälkeen tai tilausta seuraavana arkipäivänä. Palvelutyön aloittamisen merkkinä tilaajalle toimitetaan sähköpostitse vahvistus työn aloittamisesta ja lasku.

Virkatodistuksen tilauspalvelu on Perukirjanetissa.fi -perunkirjoituspalvelun vapaaehtoinen lisäpalvelu. Virkatodistuksen tilauspalvelu on tarkoitettu etenkin niille henkilöille, joilla ei ole syystä tai toisesta pääsyä maistraatin palveluihin.

Virkatodistuksen tilaus
Virkatodistustilauksen voi tehdä ainoastaan elossa olevista Suomessa asuvista Suomen kansalaisista ja Suomessa vakinaisesti asuvista ulkomaalaisista. Virkatodistus on nk. ”elää-todistus”, josta ilmenee henkilön:

 • Henkilö- ja parisuhdetiedot
 • Vakinainen osoite
 • Tiedot todistuksen antajasta

Virkatodistuksen tilauspalvelu ei sovellu käytettäväksi seuraavissa tapauksissa:

 • Henkilö asuu vakituisesti ulkomailla,
 • Henkilöllä on sekä Suomen että Ruotsin kansalainen,
 • Henkilö on kuollut.

Jos virkatodistus tilataan kuolleesta henkilöstä, välitämme tilauksen siihen seurakuntaan, jonka jäsen vainaja kuollessaan oli.

Palvelun hinta on 24 € + maistraatin kulut n. 15 €

Virkatodistuksen tilauspalvelun hinta on 24 euroa (sis. alv. 24%). Palvelun hintaan ei sisälly maistraatin veloittamia virkatodistuksen laatimis-, käsittely- ja toimituskuluja. Maistraatin voimassaolevan hinnaston voit tarkistaa klikkaamalla tästä. Maistraatin virkatodistuksen laatimis-, käsittely- ja toimituskulut tulevat tilaajan maksettavaksi. Maistraatti lähettää omien kulujensa osalta erillisen laskun tilaajalle.

Esimerkki tilauksen kokonaiskuluista 25.04.2017

 • Perukirjanetissa.fi palvelumaksu – 24 euroa
 • Maistraatin virkatodistuksen laatimis-, käsittely- ja toimituskulut – 14,50 euroa
 • Kokonaishinta – 38,50 euroa

Miksi veloitamme 24€ tilauksen toimituksesta
Jokaisen tilauksen käsittely ja toimitus vie työntekijältämme aikaa. Tilauksen käsittely menee tyypillisesti sauraavalla tavalla:

 • Tarkastamme, että tilauksesta löytyy kaikki tarvitut tiedot
 • Tulostamme maistraatin tilauslomakkeen
 • Kirjaamme tilaajan tiedot lomakkeeseen ja tarkastamme tiedot
 • Lähetämme laskun tilaajalle (aikaa kulunut n. 10 minuuttia)
 • Ajamme maistraattiin n. 2,5 kilometriä (aikaa kulunut n. 25 min)
 • Jätämme tilauksen
 • Ajamme takaisin n. 2,5 kilometriä (aikaa kulunut n. 40 min)

Kun maksamme tilausmaksusta pakollisen arvonlisäveron, yrityksellemme jää 19,35€. Tällä summalla katetaan tilauksen käsittelystä aiheutuneet palkka- ja toimituskulut. Kiireellisissä tapauksissa voimme välittää tilauksia maistraattiin myös sähköpostin välityksellä.

Tilaus tapahtuu sähköisesti

Virkatodistuksen tilaus tapahtuu Virkatodistuksen tilauspalvelu -sivulta tai Virkatodistus perunkirjoista varten -sivulta. Palvelun tilaaminen vaatii pyydettyjen tietojen täyttämisen, näiden sopimusehtojen hyväksymisen ja tilauspainikkeen painamisen. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen.

Palvelutyön toteuttamisen jälkeen sähköpostiisi lähetetään tilausvahvistus ja lasku. Palvelun käyttö edellyttää sähköpostiosoitteen antamista tilauksen yhteydessä.

Toimitus tyypillisesti kahden viikon kuluessa

Virkatodistukset toimitetaan postitse maistraatin toimesta.

Palveluun liittyvien suoritteiden toimitusajat vaihtelevat maistraatista riippuen. Tyypillisesti virkatodistus toimitaan kahden viikon sisällä tilauksesta. Emme vastaa viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista.

Palvelutyön palautus-, muutos- ja keskeytys

Tilaajalla on oikeus keskeyttää tai perua palvelutyö ennen palvelun valmistumista. Palvelutyö katsotaan valmistuneeksi, kun virkatodistustilaus on toimitettu maistraattiin ja lasku lähetetty asiakkaalle. Mikäli palvelutyö on ehditty jo suorittaa, ei tilausta ole mahdollista enää perua tai keskeyttää. Voit perua tai keskeyttää tilauksen täyttämällä peruutuslomakkeen tältä sivulta.

Huomaa, että palvelun suorittaminen aloitetaan ennen etämyynnistä säädetyn 14-päivän peruuttamisajan umpeutumista. Tästä johtuen palvelutyön aloittamisen jälkeen tehdyistä tilausten peruuttamisista ja muutoksista veloitetaan peruutus- ja muutosehtojen mukainen korvaus (lisätietoja KKV:n sivuilla).

Ongelmatilanteet

Pyrimme ratkaisemaan kaikki ongelmatilanteet puhumalla.

Jos emme saa ratkaistua erimielisyyksiä puhumalla, voit halutessasi olla yhteydessä kuluttajariitalautakuntaan (www.kuluttajariita.fi). Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn sinun tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Halutessasi asian voi ratkaista myös verkossa eurooppalaisella ODR-foorumilla (http://ec.europa.eu/odr).

Vastuu vahingoista ja vahingonkorvaukset

Tilaaja on aina vastuussa tilauksen yhteydessä antamien tietojen oikeellisuudesta ja teemme tilauksen aina niiden perusteella. Jos meidän tekemässä työssä havaitaan virheitä tai puutteita, meillä on oikeus ja velvollisuus tehdä tarvittavat korjaukset.

Mahdollisissa vahingonkorvausvaatimuksissa korvausvelvollisuuden yläraja on aina palvelutyöstä tilaajalta laskutettu hinta. Selvyyden vuoksi vielä todettakoon, että emme ole vastuissa mistään palvelutyöhön liittyvistä välillisistä vahingoista.

Minkä takia peruutusoikeus puuttuu virkatodistus- ja sukuselvitystilauksissa

Pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan antamaan maksuttoman peruutus- ja palautusoikeuden. Esimerkiksi perunkirjoituspalvelussa meillä on täysi 100 % tyytyväisyystakuu, joka kestää 90 päivää palvelun tilauksesta. Tämä on huomattavasti pidempi kuin lakisääteinen peruutus- ja palautusoikeus, koska voimme itse vaikuttaa merkittävästi palvelun toteutukseen.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset ovat tilaajalle räätälöityjä asiakirjoja, jotka laaditaan tilaajan antamien tietojen perusteella. Tästä johtuen laadittuja todistuksia ei ole mahdollista myydä tai käyttää uudestaan. Tämän lisäksi tilauksen käsittelyyn ja toteuttamiseen kuluu myös maksullista työaikaa.

Vastaavia palveluita, joiden etämyyntiin liittyvää 14 päivän palautus- ja peruutusoikeutta on rajoitettu:

 • Maanmittauslaitokselta tilattavat karttatulosteet, otteet ja tulosteet jne: ”Karttatulosteet ovat räätälöityjä asiakastuotteita, joten niillä ei ole vaihto- tai palautusoikeutta, ellei tuotteessa ole materiaali- tai vastaavaa virhettä. Virheeksi ei katsota asiakkaan tekemiä valintoja tulosteeseen kuten esimerkiksi aluerajaus, kartan tietosisältö tai esitystyyli.”
 • Lääkäriaikaa ei voi perua vastaanottoajan alettua: ”Käyttämättä ja peruuttamatta jätetystä vastaanottoajasta peritään 15 vuotta täyttäneeltä 51,40 euroa. Maksu peritään, jos aikaa ei peruuteta viimeistään vuorokautta (24 h) aikaisemmin.”
 • Taksia ei voi tilata ja tämän jälkeen jättää käyttämättä: ”Taksitilaus on mahdollista peruuttaa, mikäli tehtyyn tilaukseen ei ole vielä saatu autoa. Muussa tapauksessa kuljettaja perii asiakkaalta lähtömaksun ja odotusajan mukaisen korvauksen”
 • Ravintolasta tilattua ruokatilausta ei voi peruuttaa: ”Tehty Tilaus tuotteista tai kuljetuspalvelusta on sitova eikä sitä voi peruuttaa tai irtisanoa sen jälkeen kun Tilaus on tehty.”
 • Prisman Kauppakassi-palvelua ei voi veloituksetta peruuttaa keräilyn aloittamisen jälkeen: ”Mikäli asiakas peruu tilauksensa keräilyn aloittamisen jälkeen, Prisma Kauppakassi veloittaa alkaen 9,90 € tehdystä työstä.”
 • VR:n junalippua ei voi veloituksetta peruuttaa ennen junan lähtöä: ”Voit muuttaa Peruslipun palveluaseman lipunmyynnissä tai puhelimitse VR Asiakaspalvelun kautta ennen junan lähtöä (muutosmaksu 5 €/muutos).”

Vastaavia tilanteita on vaikka millä mitalla, joissa verkosta tilatuilla tuotteilla ja palveluilla ei ole normaalia 14 päivän peruutus- tai palautusoikeutta.

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

Lataa ilmainen perukirja
Tilaa Perukirjanetissa.fi -palvelu ja järjestä perunkirjoitus helposti vain 24 €. Palvelulla jo yli 900 tyytyväistä asiakasta.
- Tilanteeseesi sopiva perukirja
- Helpot ja kattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut
- Maksupohjat ja Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.