Sukuselvityksen tilauspalvelun tilausehdot

perukirja_itse_on_helppoa

 

Kokonaishinta vaihtelee

69€:n palvelumaksun lisäksi jokainen viranomainen laskuttaa sukuselvityksesta erikseen. Nämä kustannukset eivät sisälly palvelumaksuun.

logo-512x512

 

Perukirjanetissa.fi toimii välittäjänä

Perukirjanetissa.fi -palvelu toimii ainoastaan tilauksen välittäjänä. Emme ole vastuussa tietojesi oikeellisuudesta tai tietojen tarkastamisesta.

logo-512x512

 

Kattaa suomalaiset seurakunnat

Mikäli vainaja on asunut elämänsä aikana ulkomailla, voit joutua tilaamaan näiltä ajoilta sukuselvitykset erikseen itse.

 

 

Voimassa 11.5.2017 alkaen (päivitetty 17.8.2017 ODR-foorumin osalta), pidätämme oikeuden ehtojen, hintojen ja mahdollisten toimituskulujen muutoksiin.

Sopimuksen osapuolet

Sopimus palvelutyöstä tehdään tilaajan kanssa. Tilaaja on täten vastuussa sopimukseen kuuluvista velvoitteista, kuten palveluun kuuluvien laskujen maksamisesta ja tilauslomakkeella annettujen tietojen oikeellisuudesta.

Sukuselvityksen tilauksesta aiheutuneet kulut ovat perunkirjoituksesta aiheutuneita kustannuksia, jotka kuolinpesä voi halutessaan korvata tilaajalle.

Palvelutyön kuvaus

Tilattava palvelu on vainajan sukuselvitysten tilaaminen suomalaisilta seurakunnilta, Mikkelin maakunta-arkistosta, Suomen Ortodoksiselta kirkolta ja/tai maistraatista, joiden toimialueella vainaja on asunut täytettyään 15 vuotta. Teemme vainajan sukuselvitystilaukset tilaajan puolesta.

Sukuselvityksen voimme tilata henkilöistä, joka:

 • asui Suomessa koko elämänsä ajan (ml. menetetyt alueet) ja
 • oli Ev.lut kirkon jäsen, Ortodoksisen kirkon jäsen TAI ei kuulunut mihinkään uskontokuntaan.

Vainajan sukuselvitystä ei jatketa vanhempiin tai muihin sukulaisiin. Jos tarvitset sukuselvityksen vainajan vanhemmista tai muista sukulaisista, näiden osalta tulee tehdä erillinen tilaus.

Pidätämme oikeuden kieltäytyä palvelutilauksesta, mikäli edellä mainitut ehdot eivät täyty.

Palvelutyön hinta ei sisällä kolmansien osapuolten kuluja

Sukuselvityksen tilauspalvelun hinta on 69 € (sis. alv 24%).

Palvelun tilausmaksu ei sisällä seurakuntien, Mikkelin maakunta-arkiston tai maistraatin sukuselvitysten laatimis-, käsittely- ja toimituskuluja. Voit tarkistaa voimassaolevat hinnastot kyseisten tahojen internetsivuilta. Kaikki kolmansien osapuolten kulut tulevat tilaajan maksettavaksi ja näistä tulee tilaajalle erilliset laskut.

Esimerkki tilauksen kokonaiskuluista
Vainaja on kuulunut kirkkoon koko elämänsä ja asunut Joensuussa (1999-2017), Kuopiossa (1970-1999) ja Rovaniemellä (1920-1970). Sukuselvitys tilataan jokaisesta seurakunnasta erikseen, jolloin sukuselvitystilauksen kokonaishinta tulee olemaan:

 • Perukirjanetissa.fi palvelumaksu – 69 euroa
 • Joensuun seurakunnan veloitus – 13,50 euroa
 • Kuopion seurakunnan veloitus – 13,50 euroa
 • Rovaniemen seurakunnan veloitus – 35,50 euroa
 • Kokonaishinta – 131,50 euroa

Tilaus tapahtuu sähköisesti

Sukuselvityksen tilaus tapahtuu Sukuselvityksen tilauspalvelu -sivulta. Palvelun tilaaminen vaatii pyydettyjen tietojen täyttämisen, ehtojen hyväksymisen ja tilauspainikkeen painamisen. Tilauksen yhteydessä kysyttyjä yhteystietoja ei käytetä muuhun kuin tilauksen toimitukseen tai siinä ilmenevien epäselvyyksien selvittämiseen. Voit lukea lisätietoja henkilötietojen käsittelystä täältä.

Palvelutilauksen vastaanottamisen jälkeen sähköpostiisi lähetetään tilausvahvistus ja lasku. Palvelun käyttö edellyttää sähköpostiosoitteen antamista tilauksen yhteydessä.

Toimitus tyypillisesti kuukauden kuluessa

Sukuselvitykset toimitetaan postitse seurakunnan, Mikkelin maakunta-arkiston tai maistraatin toimesta.

Palveluun liittyvien suoritteiden toimitusajat vaihtelevat merkittävästi kolmannesta osapuolesta riippuen. Tyypillisesti sukuselvitys toimitaan kahden viikon sisällä tilauksesta. Olemme kuitenkin törmänneet myös tapauksiin, joissa sukuselvityksen teossa ja laatimisessa on mennyt jopa yli kuukausi. Emme vastaa viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista.

Palvelutyön aloitus

Aloitamme sukuselvitysten tilauksen välittömästi tilauksen vastaanottamisen jälkeen ja/tai tilausta seuraavana arkipäivänä. Palvelutyön aloittamisen merkkinä tilaajalle toimitetaan automaattinen vahvistus työn aloittamisesta ja lasku palvelutyöstä.

Palvelutyön palautus-, muutos- ja keskeytys

Tilaajalla on oikeus keskeyttää tai perua palvelutyö peruutus- ja muutosehtojen mukaisesti.

Huomatkaa, että palvelun suorittaminen aloitetaan ennen etämyynnistä säädetyn 14-päivän peruuttamisajan umpeutumista. Tästä johtuen peruuttamisesta ja/tai muutoksesta palvelutyön aloittamisen jälkeen veloitetaan sopimuksen täyttämiseksi tehdystä suorituksesta peruutus- ja muutosehtojen mukainen korvaus (lisätietoja KKV:n sivuilla).

Ongelmatilanteet

Pyrimme ratkaisemaan kaikki ongelmatilanteet puhumalla.

Jos emme saa ratkaistua erimielisyyksiä puhumalla, voit halutessasi olla yhteydessä kuluttajariitalautakuntaan (www.kuluttajariita.fi). Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn sinun tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).

Halutessasi asian voi ratkaista myös verkossa eurooppalaisella ODR-foorumilla (http://ec.europa.eu/odr).

Vastuu vahingoista ja vahingonkorvaukset

Teemme sukuselvitystilauksen tilaajan antamien tietojen perusteella. Tilaaja on vastuussa tilauksen yhteydessä antamien tietojen oikeellisuudesta.

Jos työssämme havaitaan virheitä tai puutteita, on meillä oikeus ja velvollisuus tehdä tarvittavat korjaukset. Mahdollisissa vahingonkorvausvaatimuksissa korvausvelvollisuuden yläraja on palvelutyöstä tilaajalta laskutettu hinta. Emme ole vastuussa palvelutyöhön liittyvistä välillisistä vahingoista.

Minkä takia peruutus/muutos maksaa sukuselvitystilauksissa

Pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan antamaan maksuttoman peruutus- ja palautusoikeuden. Esimerkiksi perunkirjoituspalvelussa meillä on täysi 100 % tyytyväisyystakuu, joka kestää 90 päivää palvelun tilauksesta.

Virkatodistus ja sukuselvitys ovat aina tilaajan vaatimusten mukaisesti laadittuja asiakirjoja, joten tuotetta ei voi mitenkään myydä/käyttää uudestaan. Meiltä kuluu tilauksen tekemisessä myös työaikaa, joka maksaa meidän yritykselle. Vastaavia tilanteita missä ei ole 14 päivän palautus/peruutusoikeutta etämyynnissä ovat esimerkiksi:

 • VR:n junalippua ei voi peruuttaa lähdön jälkeen,
 • lääkäriaikaa ei voi perua vastaanoton alettua,
 • taksia ei voi tilata ja tämän jälkeen jättää käyttämättä,
 • ravintolasta ei voi poistua maksamatta ruuan tultua pöytään jne.

Vastaavia tilanteita on vaikka millä mitalla, jossa verkosta voidaan tilata tuotteita ja palveluita ilman normaalia 14 päivän peruutus- tai palautusoikeutta.

Perukirjanetissa.fi
Tammelan puistokatu 22 33100 Tampere Suomi
Puhelin: 040 090 2325 (ark. klo 12 - 14)
SIVUN KÄYTTÖEHDOTRekisteriote

Setup Menus in Admin Panel

Lataa ilmainen perukirja
Tilaa Perukirjanetissa.fi -palvelu ja järjestä perunkirjoitus helposti vain 24 €. Palvelulla jo yli 900 tyytyväistä asiakasta.
- Tilanteeseesi sopiva perukirja
- Helpot ja kattavat ohjeet
- Valtakirjat ja kutsut
- Maksupohjat ja Chat -tuki
* Lataamalla perukirjan hyväksyt Perukirjanetissa.fi -palvelun käyttöehdot.